Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: június, 2012

Nyár van...meleg van...avagy egy postai történet

...a mai nap elmentem a postára feladni egy csomagot. Nagyon hamar sorra kerültem, mivel a postán alig voltak ebben a nagy melegben. Mikor sorra kerültem, illedelmesen köszöntem a hölgynek, -Jó napot kívánok!- aki az ablak mögött ült. (Tudomásom szerint, itt a nagy postán, kettő óra körül váltják egymást a postán dolgozó hölgyek, én olyan fél háromkor tértem be a postára. Szeretek ilyenkor bemenni, mert már tapasztalatból tudom, hogy ilyenkor az ott dolgozó hölgyek, még frissek és gyorsak.) A köszönésem utáni következő mondat ez volt...-Számlát is szeretnék kérni a feladóra!...közben nyújtottam a kis csomagot, hogy elvegye tőlem. (hozzáteszem, már lassan meg kell változtatnom a lakcímkártyámon szereplő címet, a posta címére, annyit járok oda) Na de...a hölgyike mér, címkézi a csomagomat, és ragasztja rá a bélyeget, majd oda nyújtja nekem az ajánlott küldemény szelvényemet (amit a csomaggal együtt adtam be) és egy nyugtát. Mire én mosolyogva közlöm vele: - Számlát kértem róla. Mire ő:

Ez is meg volt...

...mondaná "varrogató" Moncsi Barátnőm...de most én mondom...már régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy jó lenne textil füzetborítókat készíteni. Hétvégén elkezdtem, megtanultam. Már tudom, hogy mikor mit kell és hová tenni, ezek most a prototípusok lesznek...vagyis nem adom el...hacsak nem könyörögnek érte. :))) A rózsás napló nagy kedvenc lett...a receptesen még variálok majd...és van egy nagyszerű ötletem is következőre...de az még titok.

Kulcstartó...

...muszáj volt készítenem egyet, mert már elegem volt, hogy a táskámban három kulcscsomót kell keresnem. Egy a kocsihoz, egy a lakáshoz, és egy a munkahelyemhez. A legkevesebb kulcs az autó, aztán a lakáskulcs, és legtöbb a munkahelyi kulcscsomóm. Amikor a lakás kulcs kellett volna a táskámból, persze, hogy a céges kulcsokat vettem elő elsőre, és fordítva. Pedig a lakás kulcsomon, még vagy egy aranyos kukac is. Na most a céges kulcsomnak készítettem ezt a kulcstartót, és már most szerettem, pedig nem is olyan nagy. De az biztos, hogy innentől meg fogom találni, azt, amit akarok. :)))

Egy újabb táska...

...család barátnőmnek készítettem. Ő kérte a színt, a mintát, hát ilyen lett. :))) 

Táska...

...barna rózsás táska. Hát mit is mondjak, az anyagot mikor megvettem nagyon tetszett, egyből tudtam, hogy jó lenne belőle egy táskát készíteni...de ez valamiért nem az amit én elképzeltem. Igaz mások állítják, hogy aranyos és jól néz ki, ...de nekem valamiért nem jön be...túl öreges? Nagyik hordanak ilyet...vagy? :) Ez a közeli kép kicsit sárgás, de az a fénytörés miatt lett ilyen, az eredeti színe az anyagnak inkább hasonlít a felső képen lévőhöz. És vettem világos kékben is ilyen anyagot, hát nem is tudom, lehet, hogy a fazont kellene megváltoztatnom? :) 

Üdvözlet...

...mindig örülök, ha észreveszem, hogy új követőim vannak, ezért is találtam ki anno, hogy személyesen is köszöntöm őket a blogomon, és ha már követnek engem, akkor én is szeretném meg nézni, hogy az én követőim mivel foglalkoznak, milyen blogjuk van, ha van...és követni őket viszonzásul.  Most a legújabb követőimet sorolnám fel, és ajánlanám a figyelmetekbe, mert mindenki más és más tevékenységgel foglalkozik.  Nagyon Sok Szeretettel Köszöntöm a ....sokadik követőimet a blogomon: Ildikót (remélem így hívják) - neki sok blogja van, más és más, nagyon kreatív hölgy, papírgyöngy , a konyhakert, a papírvirágok. La Pequetita -  ha jól gondolom, ő egy brazil hölgy , nagyon kreatív, őt is ajánlom a figyelmetekbe.  Manó-Mérce - neki is több blogja van, kukkantsatok be hozzá is. :)  és Judy-t , nála nem találtam meg a blogját.